maandag 25 juli 2011

Tijdschriften Inbinden

Nadat alle nietjes zijn verwijderd en de tijdschriften minimaal 24 uur in de pers hebben gelegen kunnen ze worden genaaid. In dit geval gaat het om 26 nummers van de Donald Duck.
Door de jaargang in twee delen te verdelen blijven de boeken goed hanteerbaar en makkelijk te lezen.
De tijdschriften zijn genaaid op bandjes, naaien op touwen is ook mogelijk.

Nadat alle nummers zijn genaaid en aan de voor- en achterkant een schutblad is geplakt wordt de rug ingesmeerd met lijm en worden de tijdschriften een tijd te drogen gelegd. Als de lijm droog is wordt de rug verstevigd met gaas en komt aan de boven- en onderkant een kapitaaltje. Dit is het blauw wit gestreepte stukje. Hierna moet alles opnieuw drogen.

De band bestaat uit twee stukken karton en een strook dunner karton voor de rug. Het karton wordt op maat gesneden en bekleed met linnen of een ander materiaal zoals kunstleer, leer, papier of een combinatie hiervan.

De buitenkant van de band ziet er nu zo uit. Het is nu mogelijk om de band te bedrukken met een tekst of een afbeelding.

De tijdschriften worden in de band geplakt door de buitenkant van het schutblad in de band te plakken. Als de voor- en achterkant allebei geplakt zijn moet het boek weer drogen in de pers.

Het eindresultaat, 26 Donald Ducks samengebonden tot 1 boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten